Activitati ale liceenilor LTAS cu ocazia Zilei Mondiale a Apei

Începând din 1992 ziua de 22 martie este sărbătorită ca fiind Ziua Mondială a Apei. Această zi își propune să sensibilizeze oamenii cu privire la problemele legate de apă pe care anumite locuri de pe glob le întâmpină și să identifice soluții pentru criza apei și a salubrității.

În acest sens Administrația Națională Apele Române filiala Mureș prin Sistemul Hidrotehnic Mediaș i-a invitat pe elevii Liceului Teoretic „Axente Sever” să viziteze sistemul hidrotehnic de la Barajul Ighiș, care alimentează cu apă potabilă şi industrială municipiul Mediaş şi oraşul Copşa Mică. În data de 15 martie 2023 au răspuns prezent invitației elevii claselor a XI-a de la profilurile Științele Naturii și Științele Naturii intensiv Engleză, insoțiți de doamnele diriginte Lenuța Moldovan și Delia Duma, alături de doamna director Ana-Maria Agîrbiceanu.

Axentiștii au vizitat conductele de alimentare cu apă ale celor două așezări urbane și deversorul tip pâlnie, folosit pentru atenuarea efectelor unor inundații sau viituri.

Ziua Mondială a Apei 2023 își propune să marcheze o accelerare a schimbării în privința soluționaării crizei apei prin schimbarea modului în care utilizăm, consumăm și gospodărim apa în viața de zi cu zi. Motto-ul anului 2023 îi îndeamnă pe cetățeni să fie ei înșiși „acea schimbare pe care ți-ai dori s-o vezi în lume”.

 

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>