Emanuel Bumbuță, mențiune la Olimpiada de Informatică

Informatica este și va rămâne un domeniu de atracție pentru elevii Liceului Teoretic „Axente Sever”. Rezultate au existat și în anii anteriori, însă, odată cu apariția echipei de robotică a liceului, LTASrob, munca și eforturile axentiștilor informaticieni au fost mult mai bine evidențiate.

Un membru activ și dinamic al LTASrob are motive de satisfacție profesională și personală. Numele lui este Emanuel Bumbuță și este elev în clasa a X-a Matematică-Informatică, intinsiv informatică. Manu, așa cum i se spune axentistului nostru, a participat sâmbătă, 18 martie 2023, la Olimpiada județeană de Informatică. La capătul unei întreceri cu cei mai buni elevi informaticieni din județ, Manu a primit mențiune din partea evaluatorilor olimpiadei de informatică. Emanuel Bumbuță este cel care l-a pus în mișcare pe robotul Goguțu și alături de care echipa LTASrob a participat la faza națională a BRD First Tech Challenge. La această competiție Goguțu a reușit performanța istorică de a ridica un robot răsturnat al echipei din alianță.

Nu doar componenți ai LTASrob s-au distins la Olimpiada județeană de Informatică. Sorina Ciobanu din clasa a XII-a Matematică-Informatică a avut o prestație meritorie, fiind la un pas să repete rezultatul din urmă cu un an când a obținut mențiune. Alături de Sorina, la Olimpiada județeană de Informatică au mai participat debutanții Radu Lenghel și Radu Moldovan din clasa a IX-a Matematică-Informatică, intensiv informatică, respectiv David Avrămiță din clasa a XII-a Matematică-Informatică, intensiv informatică.

Îl felicităm pe Emanuel Bumbuță pentru mențiunea obținută, îi felicităm peaxentiștii noștri pentru pasiunea pe care o manifestă pentru informatică și programare și ne bucurăm de faptul că tot mai mulți elevi ai liceului nostru îți pun la contribuție creativitatea și originalitatea într-un domeniu de viitor al societății.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>