LTAS a întors vizita Scolii Auxila

După Ziua Porților Deschise și respectiv după Balul Bobocilor, a treia zi din Săptămâna Altfel a marcat o vizită pe care elevii Liceului Teoretic „Axente Sever” au efectuat-o la Școala Postliceală Auxila.

Reprezentanții Școlii Postliceale Auxila s-au aflat de mai multe ori la unitatea noastră de învățământ pe parcursul actualului an școlar, îndeosebi prin activități practice de acordare a primului ajutor și pentru acțiuni de folosire corectă a defibrilatorului.

Ca urmare, elevii claselor a XI-a de la profilurile de Științele Naturii, Instructor Sportiv și Științele Naturii intensiv Engleză, alături de doamnele diriginte Lenuța Moldovan, Alina Hațegan și Delia Duma, s-au deplasat la sediul Școlii Postliceale Auxila.

Gazdele axentiștilor noștri au fost directorul Școlii Auxila, Viorel Pasc și elevii specializării de Asistent Medical Generalist, iar „ghidajul” a fost realizat de doamna profesoară Lenuța Moldovan.

Elevii liceului nostru au participat la activități practice legate de acordarea primului ajutor și de realizare corectă a metodei Heimlich (care se aplică în cazul sufocării cu alimente). A fost utilizat un manechin pe care axentiștii, sub îndrumarea elevilor de la Asistent Medical Generalist, au putut realiza masaje cardiace. De asemenea liceenii noștri au avut parte de măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei, ulterior vizitând cabinetul de farmacie al Școlii Postliceale Auxila.

Suntem convinși că această vizită a trezit interesul elevilor Liceului Teoretic „Axente Sever”, care pot lua în calcul să urmeze cursurile Școlii Postliceale Auxila după absolvirea unității noastre de învățământ.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>