Ciprian Oprea, între sport și … muzica

Liceul Teoretic „Axente Sever” a avut, are și va avea tot timpul elevi cu abilități deosebite, pe care și le pot pune în evidență în anii de studiu. Acești elevi sunt implicați activ în numeroase activități școlare și extrașcolare, participând atât la programele artistice derulate de unitatea noastră de învățământ cât și la numeroase concursuri și festivaluri naționale și internaționale.

Iar dacă acești elevi își dezvoltă talente în domenii aparent contradictorii și fac față cu brio în aceste domenii, atenția noastră este și mai activă. Un asemenea elev este Ciprian Oprea din clasa a X-a Instructor Sportiv. În vârstă de 16 ani, Ciprian a fost pasionat de sport încă din copilărie, când a practicat baschet și mai apoi karate. Cu siguranță sportul de contact l-a atras mai mult, fiind până de curând component al clubului de karate Ippon Mediaș. Aici a lucrat sub îndrumarea antrenoarei Dora Maria Hanga alături de alți practicanți ai acestui sport, precum Iulia Ivan, Andrei și Mihai Toma sau Samira Armenean, absolvenți ai Liceului Teoretic „Axente Sever”. În acest domeniu, Ciprian a ajuns până la nivelul centurii albastre și a participat la sfârșitul anului 2022 la Europeanul de Karate desfășurat la Cluj-Napoca.

În paralel cu sportul, Ciprian și-a dezvoltat pasiunea pentru muzică. De mai bine de 9 ani Ciprian Oprea este înscris la Clubul Copiilor Mediaș la secția de canto, sub îndrumarea domnului profesor Claudiu Șimon. Muzica este un veritabil balsam sufletesc pentru axentistul nostru, care a căpătat tot mai multă încredere și experiență în acest domeniu, astfel încât își dorește să aibă o carieră de succes ca solist și interpret.

Iar Liceul Teoretic „Axente Sever” i-a oferit oportunitatea de a-și armoniza pasiunile și abilitățile sportive și muzicale. Deși inițial a fost admis la un liceu cu profil tehnologic, Ciprian s-a transferat la profilul de Instructor Sportiv, unde reușește să îmbine armonios școala, sportul și muzica. Prima apariție pe scena unui festival a avut loc la ediția din 2022 a Zilelor Mediașului, când cântat în duet cu altă axentistă, Rebeca Sălcudean din clasa a IX-a Instructor Sportiv. Au urmat participări la activitățile extrașcolare organizate în liceu, respectiv Spectacolul dedicat Zilei naționale a României, concertul de colinde de la finalul anului 2022 sau Balul Bobocilor din această primăvară.

Lor li se adaugă Concursul Județean de Muzică Vocal – Instrumentală „Vis Muzical”, desfășurat la Mediaș pe 10 martie 2023, iar în urma participării la Festivalul Concurs „Staruri pentru Italia”, desfășurat la Reghin, Ciprian Oprea și Rebeca Sălcudean au primit din partea organizatorilor o invitație de participare la ediția 2024 a festivalului internațional Sanremo junior.

Cea mai recentă participare în domeniul muzical pentru Ciprian Oprea a constituit-o participarea la Festivalul Internațional de Muzică „Hermannstadtfest”, desfășurat la Sibiu în perioada 8-11 iunie. La acest festival axentistul nostru a obținut premiul I cu excelență „Daniel Rosalim”, denumit după numele unui regretat interpret de muzică populară din Sibiu.

Îl felicităm pe Ciprian Oprea pentru modul reușit în care îmbină școala, sportul și muzica, și-i dorim să aibă parte de succese din plin și de o carieră îndelungată în domeniul muzical. Cu siguranță își va demonstra abilitățile de solist și peste 2 luni, cu ocazia unui festival găzduit de orașul Sebeș din județul Alba.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>