Atleții axentisti iau cu asalt Oltenia

În perioada 23-24 iunie 2023 municipiul Craiova a găzduit Etapa finală a Campionatelor Naționale rezervată juniorilor 1 (U20). Competiția a avut loc pe Stadionul de Atletism din Craiova și s-a bucurat de participarea a 243 de atleți, reprezentând 90 de cluburi sportive.

La această Etapă finală a Campionatelor Naționale U20 au participat și 3 axentiști legitimați la Clubul Sportiv Școlar Mediaș. Este vorba de Alexandra Hudea din clasa a X-a Științe Sociale și de proaspăta noastră absolventă Iulia Mărginean, alături de Ciprian Varga la masculin.

Cei 3 axentiști au luat startul în finalele de 3000 de metri și 5000 de metri, Iulia Mărginean și Ciprian Varga concurând în ambele finale. Cele două atlete de aur ale Mediașului au obținut … argintul. Astfel, Alexandra Hudea s-a clasat pe poziția a doua în finala de 3000 de metri, pe care i-a alergat în 9 minute, 37 de secunde și 73 de sutimi, iar Iulia Mărginean a încheiat pe locul secund finala de la 5000 de metri cu timpul de 18 minute, 14 secunde și 28 de sutimi. De asemenea Iulia a terminat finala de 3000 de metri pe poziția a 4-a cu timpul de 10 minute, 42 de secunde și 41 de sutimi.

La masculin Ciprian Varga s-a clasat pe locul 6 la 5000 de metri, pe care i-a alergat în 16 minute, 46 de secunde și 5 sutimi, respectiv pe poziția a 10-a la 3000 de metri, încheind cursa în 9 minute, 52 de secunde și 20 de sutimi.

Îi felicităm pe atleții medieșeni și pe antrenorii lor pentru prestația remarcabilă din Bănie, prestație care s-a dovedit un excelent antrenament pentru Campionatele Balcanice U20 de luna viitoare, respectiv pentru Campionatele Europene din luna august.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>