Filoloagele LTAS, pe urmele lui Shakespeare

În premieră la LTAS, o treime din componenții clasei a XI-a Filologie au încheiat anul școlar 2022-2023 cu media 10. Poate că sistemul de notare din acest an le-a creat un avantaj, însă cu siguranță s-au străduit din plin și au meritat aceste premii.

Unele dintre premiantele clasei a XI-a Filologie s-au remarcat spre sfârșitul acestui an școlar și in activități extrașcolare în limba engleză. Ne referim aici la Emilia Călușer și la Jessica Ioan, îndrumate de doamna dirigintă Iulia Mărginean. Mai întâi cele două axentiste au participat la a 15-a ediție a concursului de eseuri organizat de Shakespeare School București, considerat cel mai mare Concurs Național de creație în Limba Engleză. Tema acestei ediții, la care s-au înscris aproape 10000 de participanți, a fost „Schimbă un lucru care nu-ți place la lumea noastră”, stimulând gândirea creativă, spiritul de inovație, originalitatea, contribuind astfel la perfecționarea limbii engleze. La acest concurs au mai trimis eseuri și alte filoloage din clasa a XI-a, respectiv Alexa Sălcudean, Andra Roman, Oana Benescu și Roxana Crețu, dar și o elevă din clasa a IX-a Științele Naturii intensiv Engleză, Iulia Sandu.

Ulterior pe parcursul lunii mai, aceleași axentiste au devenit parte activă a proiectului educațional național „AGORA”, organizat de Centrul de Cercetare CODHUS afiliat Facultății de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Proiectul „AGORA” își propune crearea unui corpus de peste 1000 eseuri argumentative și de opinie scrise în limba engleză de elevii de liceu din regiunea de Nord, Vest și Centru a României. Acest corpus va permite echipei de cercetare a centrului CODHUS să analizeze, prin metode de cercetare specifice, tendințele actuale de redactare a eseurilor argumentative/de opinie în limba engleză ale elevilor din România. Emilia Călușer și Jessica Ioan au elaborat asemenea eseuri de maxim 250 de cuvinte, activitatea lor fiind apreciată prin certificate de colaborare cu echipa CODHUS.

Le felicităm pe axentistele noastre și pe diriginta lor pentru implicarea în activități extrașcolare dedicate limbii engleze și le dorim vacanță plăcută, care cu siguranță, așa cum le cunoaștem, va fi dominată și de activități de voluntariat.

 Prof. Schiau Constantin

 

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>