Galop de sanatate pentru Alexandra Hudea in drumul spre Europene

Primele două zile ale lunii iulie au adus cu sine etapa finală a Campionatului național de Atletism destinat juniorilor sub 18 ani. Competiția a fost găzduită de Stadionul Iolanda Balas Soter din capitală, la ea participând juniori de la peste 100 de cluburi din România.

Regina probelor de 1500 și respectiv 3000 de metri este Alexandra Hudea din clasa a X-a Științe Sociale. Sportiva medieșeană pregătită de antrenorul Vasile Ibășfălean a câștigat fără emoții finala de 1500 de metri cu timpul de 4 minute, 23 de secunde și 18 sutimi. Acest timp i-a permis să se încadreze în baremul pentru Campionatul European U20 de la Ierusalim, după ce în urmă cu o săptămână a realizat și baremul pentru proba de 3000 de metri. Ulterior duminică 2 iulie Alexandra Hudea a devenit campioană națională U18 la 3000 de metri după ce a câștigat finala în 10 minute, 17 de secunde și 3 sutimi.

La masculin reprezentantul liceului nostru și al municipiului Mediaș Ciprian Varga s-a clasat pe locul 7 la 5000 de metri, pe care i-a alergat în 17 minute, 26 de secunde și 14 sutimi. Același loc 7 l-a obținut și o zi mai târziu la 3000 de metri, încheind cursa în 9 minute, 37 de secunde și 72 de sutimi.

Îi felicităm pe atleții medieșeni și pe antrenorii lor pentru prestația remarcabilă din capitală, prestație care s-a dovedit un excelent antrenament pentru Campionatele Balcanice U20 și pentru Campionatele Europene din luna august.

 

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>