LTASrob în casa noua

Echipa de robotică a Liceului Teoretic „Axente Sever”, numită LTASrob, a împlinit un an de existență. Ea a luat naștere în toamna anului 2022, ca urmare a implicării unui grup entuziast de elevi pasionați de robotică, iar această pasiune și-a primit confirmarea prin calificarea la Etapa Națională a BRD First Tech Challenge din martie 2023.

Primul an a însemnat o serie de provocări pentru componenții LTASrob, care s-au sudat treptat ca o echipă, l-au pus în mișcare pe robotul Goguțu și au legat prietenii cu membrii altor echipe de robotică din municipiul Mediaș și din țară.

Dacă pe parcursul anului școlar anterior activitatea LTASrob s-a desfășurat în sala de la demisolul corpului de clădire C, din acest an școlar axentiștii beneficiază de un spațiu dedicat exclusiv roboticii. „Inaugurarea” noii săli a avut loc în a doua jumătate a lunii septembrie iar componenții LTASrob se vor întruni săptămânal sau chiar mai frecvent, în funcție de activitățile pe care le vor desfășura.

După experiența competițională a anului școlar trecut, echipa LTASrob păstrează un nucleu de 9 axentiști de la profilurile de Matematică-Informatică, intensiv Informatică și respectiv Filologie, intensiv engleză, ale căror roluri sunt clar delimitate. Constructorii LTASrob sunt Sergiu Medeșan, Cristian Rău și Tudor Bîrsan, iar rolul de programator îi revine lui Emanuel Bumbuță. De caietul tehnic al echipei răspund Sara Aldescu și Mădălina Maier, în vreme ce de activitatea de social media sunt responsabili Oana Benescu, Victor Malcea și Roman Cristian. Din acest an școlar s-a alăturat o nouă reprezentantă a profilului de Filologie, respectiv Teodora Cozan, care se ocupă și ea de caietul tehnic al LTASrob. Mentorii echipei de robotică sunt în continuare doamnele profesoare Gabriela Florea și Loredana Voicea.

LTASrob va participa vineri 29 septembrie 2023, la Noaptea Cercetătorilor Europeni, eveniment internațional organizat de Comisia Europeană, având ca parteneri locali Primăria Municipiului Mediaș și Muzeul Municipal.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>