Clasa a IX-a Mate Info l-a aniversat pe cosmonautul Dumitru Prunariu

Cosmonautul român Dumitru Prunariu a împlinit miercuri 27 septembrie 2023 vârsta de 71 de ani. Cu acest prilej elevii clasei a IX-a Matematică Informatică de la Liceul Teoretic „Axente Sever”, însoțiți de domnul profesor Ioan Chindea, au participat la Muzeul „Hermann Oberth” din municipiul nostru la expoziția dedicată singurului cosmonaut român care a zburat în spațiu.

Istoricul și muzeograful Dan Ramf a fost ghidul axentiștilor noștri la această expoziție, precum și la celelalte expoziții găzduite de muzeul medieșean. Elevii clasei a IX-a Matematică Informatică au aflat o serie de informații utile despre Dumitru Prunariu și despre zborul acestuia în spațiul cosmic, în urmă cu 41 de ani. La 14 mai 1981 cosmonautul originar din Brașov a participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos” și a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute.

Secţia Istorie şi Muzeografie rachete şi cercetări spaţiale „Hermann Oberth” din Mediaş face parte din Muzeul Naţional al Aviaţiei Române.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>