Liceul Axente, in premiera la „Noaptea Cercetatorilor Europeni”

Anual, în ultima zi de vineri a lunii septembrie, Noaptea Cercetătorilor Europeni face știința accesibilă tuturor, prin activități științifice ce combină educația cu divertismentul, organizându-se expoziții, experimente în care publicul este implicat activ, conferințe, jocuri, concursuri și multe altele. Evenimentul, ajuns în acest an la a 18-a ediție, s-a desfășurat și în municipiul Mediaș la Muzeul Municipal în cursul zilei de vineri 29 septembrie 2023, între orele 17-21.

Liceul Teoretic „Axente Sever” a fost reprezentat nu doar de un număr mare de elevi și cadre didactice care au vizitat expozițiile găzduite de muzeu, ci și de echipa de robotică a unității noastre de învățământ, LTASrob. Programul manifestării a cuprins demonstrații și prezentări interactive susținute de echipele de robotică ale Liceului Teoretic „Axente Sever” și ale Colegiului SNG, ambele echipe etalând roboții cu care au participat la ediția 2023 a BRD First Tech Challenge România.

Pasiunea pentru robotică îi unește pe componenții celor două echipe ale liceelor medieșene, care își propun să plaseze municipiul Mediaș pe harta roboticii naționale și internaționale și în anul 2024. Robotul Goguțu aparținând echipei LTASrob a fost un element de atracție pentru publicul medieșean atât prin design-ul său cât și prin numele aparte cu care a fost „botezat”.

Noaptea Cercetătorilor Europeni este un eveniment internațional organizat de Comisia Europeană, având ca parteneri locali Primăria Municipiului Mediaș și Muzeul Municipal. În acest an și-au anunțat participarea 28 de orașe din România, iar la nivel internațional evenimentul reunește 400 de orașe din 26 de țări.

 

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>