Axentistii au comemorat Ziua Holocaustului

Începând din 2004, România comemorează anual pe data de 9 octombrie Ziua Holocaustului, eveniment dedicat evreilor care au murit în al doilea război mondial. Data de 9 octombrie a fost aleasă deoarece în această zi, în 1941, a început deportarea evreilor din Bucovina în Transnistria.

Ca în fiecare an Liceul Teoretic „Axente Sever” a comemorat Ziua Holocaustului. Luni 9 octombrie 2023 în sala festivă a unității noastre de învățământ s-au desfășurat mai multe acțiuni organizate de profesorii de istorie și de elevi ai claselor a XI-a. Din acest an școlar toate clasele a XI-a din România studiază o nouă disciplină de învățământ, intitulată „Istoria Evreilor. Holocaustul”. Publicul prezent în sala festivă, format în mare majoritate din elevi ai claselor a XI-a și a XII-a, au ascultat cu atenție prezentările realizate de cadrele didactice și au urmărit două proiecte powerpoint dedicate Holocaustului și victimelor acestuia

Prin această acțiune liceenii sunt îndemnați să contribuie activ la consolidarea valorilor fundamentale precum drepturile omului, lupta împotriva rasismului și a xenofobiei, solidaritatea umană și la întărirea cooperării.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>