Culorile toamnei, ilustrate la Fran-Mediensis de filologii LTAS

Asociația de prietenie româno-franceză Fran-Mediensis și Liceul Teoretic „Axente Sever” au organizat o activitate dedicată toamnei, sub genericul „Ode à l’automne”. Cel mai frumos și mai viu colorat anotimp al anului a surprins și cele mai profunde sentimente ale filologilor de la unitatea noastră de învățământ.

Sub îndrumarea doamnei profesor Alina Hațegan, axentiștii au recitat poezii în limba franceză dar și creații literare proprii dedicate toamnei. Nu au lipsit nici acordurile muzicale ale liceenilor, cu melodii inspirate din lirica simbolismului.

Alte acorduri muzicale au fost aduse de doamna profesor pentru învățământ primar Gabriela Pădurean de la Școala Gimnazială „Constantin Ioan Motaș”, iar participanții și-au unit glasurile și chitarele în acorduri dedicate anotimpului din calendar.

Ne bucurăm pentru reușita acestei activități și pentru faptul că există încă numeroși elevi cunoscători ai limbii franceze și pasionați de studiul acesteia, și suntem convinși de faptul că asemenea acțiuni vor avea loc și în lunile următoare.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>