Nucleu consistent de axentiste în echipa de fotbal a Mediașului

Sportul rege încearcă să revină în prim planul competițiilor naționale, după dispariția echipei Gaz Metan Mediaș. O nouă formație a luat naștere în 2022, sub numele de Asociația Club Sportiv Mediaș. Aceasta a fost înființată de foști jucători și antrenori ai Gazului Metan care vor ca tradiția fotbalului să continue în Mediaș, și de asemenea să recapete numele, stema și palmaresul echipei desființate.

Liceul Teoretic „Axente Sever” s-a dovedit a fi o pepinieră de talente atât pentru Gaz Metan Mediaș cât și pentru actuala formație ACS Mediaș, care evoluează în prezent în Liga a treia. Mai puțin cunoscut este faptul că există și o echipă de fotbal feminin a ACS-ului, la nivel de junioare sub 17 ani. Echipa feminină este antrenată de Costel Hanc și domină competiția județeană. 7 etape au însemnat 7 victorii pentru fotbalistele Mediașului, și încă victorii la scor, în medie cam 7-8 goluri în fiecare partidă.

Deloc întâmplător, lotul echipei feminine a ACS Mediaș este dominat de eleve ale Liceului Teoretic „Axente Sever”. Este vorba de 8 axentiste talentate și pasionate de fotbal, și care provin doar în mică măsură de la profilul de Instructor Sportiv. Doar două dintre ele fac parte din clasa a X-a Sport, respectiv Antonia Bucătaru și Rebeca Sălcudean. Rebeca este cunoscută publicului medieșean mai degrabă prin concursuri și recitaluri muzicale și prin premiile obținute în acest domeniu, însă își dorește (și reușește) să îmbine armonios fotbalul și muzica.

Celelalte 6 axentiste provin de la alte 3 clase teoretice ale unității noastre de învățământ. Portarul echipei (și căpitanul ACS Mediaș) se numește Ines Șerban și este în clasa a X-a Științele Naturii intensiv Engleză. Tot din clasa a X-a, dar de la Științele Naturii provine și Sabina Hodârnău. Mai adăugăm de la clasa a X-a Științe Sociale pe Andreea Hațegan și avem astfel  5 jucătoare omogene, talentate și de perspectivă pentru fotbalul feminin. Mezina ACS-ului de la Liceul Teoretic „Axente Sever” este Andreea Socobean din clasa a IX-a Filologie 1.

Luptătoare până la ultimul fluier al arbitrului pe teren, dar pline de grație, eleganță și feminitate în afara acestuia, fotbalistele LTAS au în cadrul lor și două eleve din clasele a XII-a. Ne referim aici la Nicoleta Ban din clasa de Filologie și la Teodora Șuteu din clasa de Științe Sociale, care își doresc să continue să practice fotbalul feminin și după absolvirea liceului nostru. Toate cele 8 axentiste evoluează la club pe poziții defensive, iar prestația lor pe teren este deosebită, încasând doar 2 goluri în cele 7 etape de campionat de până acum.

Medieșenii care doresc să le vadă în acțiune la sfârșitul acestui an mai au această ocazie marți 7 noiembrie 2023 pe terenul sintetic al stadionului Gaz Metan, împotriva formației AFC Tălmaciu. Le dorim mult succes și ne bucurăm pentru faptul că și la nivelul fotbalului feminin există interes pentru performanță, sub bagheta antrenorului Costel Hanc.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>