Alexandra Hudea și Iulia Mărginean, vicecampioane balcanice la U20

Ieri în România, azi în Balcani, mâine în toată Europa, suntem convinși că acesta va fi ecoul performanțelor și al muncii atletelor de aur ale municipiului Mediaș. Ne referim desigur la Alexandra Hudea din clasa a XI-a Științe Sociale și la Iulia Mărginean, absolventă a Liceului Teoretic „Axente Sever”, care și-au trecut în cont o nouă performanță internațională.

Sâmbătă, 11 noiembrie 2023 orașul bulgar Pirdop a găzduit o nouă ediție a Campionatelor Balcanice de Cros destinate atleților sub 20 de ani. La această competiție au participat loturi din 7 țări, respectiv România, Bulgaria, Turcia, Grecia, Serbia, Albania și Croația.

Componentele echipei naționale a României, respectiv Mihaela Blaga, Alexandra Hudea, Iulia Mărginean și Claudia Costiuc, au alergat în cursa de 4000 de metri. Junioarele României s-au clasat pe locul al doilea, fiind depășite de reprezentativa Turciei. Astfel naționala sub 20 de ani a țării noastre a devenit vicecampioană balcanică.

Pentru Alexandra Hudea rezultatul este meritoriu, sportiva pregătită de antrenorul Vasile Ibășfălean reușind în urmă cu 2 luni să obțină medalia de bronz la Campionatele Balcanice U18 desfășurate la Sivas în Turcia. Totodată aceste Campionate Balcanice de Cros reprezintă o bună verificare pentru Europenele de Cros de luna viitoare din Belgia.

O felicităm pe Alexandra Hudea și pe antrenorul Vasile Ibășfălean pentru rezultatele obținute până la acest moment și pentru faptul că ele confirmă munca și seriozitatea sportivei noastre, aceasta fiind totodată o speranță și o certitudine pentru atletismul din România la nivel național și internațional. De asemenea le dorim mult succes la ultima competiție internațională a anului 2023, Campionatul European de Atletism care se va desfășura la Bruxelles pe 10 decembrie.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>