Cadrele didactice ale LTAS, specializate în educația non-formală

An de an profesorii Liceului Teoretic „Axente Sever” participă la cursuri de perfecționare organizate de Casa Corpului Didactic Sibiu sau de alte instituții de educație și formare profesională.

”Tradiția” a fost respectată și in această toamnă, in care cadrele didactice ale unității noastre de învățământ au optat pentru perfecționare în domeniul educației non-formale, aceasta reprezentând orice activitate educațională, intenționată și sistematică, desfășurată de obicei în afara școlii tradiționale. Este vorba de un curs intitulat „Educație Non-formală și Tehnici Alternative de Învățare în Contextul Actual”, care a fost parcurs de profesorii axentiști pe parcursul lunilor septembrie și octombrie.

Susținerea finală a cursului a avut loc sâmbătă 11 noiembrie 2023 în localitatea Păltiniș, la 32 de kilometri distanță de municipiul Sibiu. Fiecare cadru didactic a descris propriile strategii identificate în domeniul educației non-formale a elevilor, adăugând aspecte de turism, istorie locală, de geomorfologie sau de tradiții, in funcție de specializarea fiecărui profesor.

Dezbaterile asupra educației non-formale s-au desfășurat la Centrul de Conferințe „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna” din Păltiniș și a cuprins numeroase materiale dedicate metodelor moderne de predare-învățare.  De un real interes s-a bucurat tema dedicată metodelor și tehnicilor de rezolvare a problemelor prin stimularea creativității (metoda pălăriilor gânditoare, metoda cubului sau harta cognitivă).

Profesorii liceului nostru s-au deplasat la Schitul Păltiniș, situat în imediata vecinătate a Centrului de Conferințe „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna” Schitul reprezintă o biserică de lemn ridicată în urmă cu un secol, unde se află și mormântul filozofului român Constantin Noica. De asemenea cadrele didactice au luat contact cu aerul de munte, în condițiile în care localitatea Păltiniș este situată la altitudinea de 1.442 de metri, într-o pădure de conifere, în Munții Cindrel.

Concluziile activității au fost diseminate și la nivelul unității noastre de învățământ, și cu siguranță cadrele didactice ale Liceului Teoretic Axente Sever vor continua să participe la alte asemenea activități de perfecționare în cariera didactică.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>