O altfel de predare a ștafetei de la viitorii absolvenți către bobocii axentiști la Râu Sadului

Patru clase de liceu, toate de la profilul real … două terminale, cu elevi care doresc să-și continue studiile în centrele universitare din țară (a XII-a Științele Naturii intensiv Engleză și Științele Naturii) și alte două la începutul vieții de liceu (a IX-a Științele Naturii și Matematică Informatică). Elementul comun a fost reprezentat de o activitate extrașcolară deosebită, excursia la Râu Sadului în perioada 18-19 noiembrie 2023.

Însoțiți de dirigintele lor, doamnele profesoare Ioana Hudea, Diana Streza, Delia Duma și Lenuța Moldovan și de directoarea Liceului Teoretic „Axente Sever”, Ana-Maria Agîrbiceanu, cele 4 clase ale unității noastre de învățământ au ajuns la destinație și s-au bucurat din plin de peisajul montan și de facilitățile existente la fața locului.

Semnalul slab de telefonie mobilă le-a permis elevilor noștri să se bucure din plin de peisajele și de aerul ozonificat de la Râu Sadului. Axentiștii și-au demonstrat abilitățile în practicarea tenisului de masă, a fotbalului și a baschetului pe zăpadă, în ciuda unei vremi mai capricioase, marcate de ultimii fulgi de zăpadă din această perioadă a anului. Bobocii au avut inițiativa organizării unui bal pentru colegii lor din clasele a XII-a, cu probe inedite care au adus și au menținut buna dispoziție în rândul axentiștilor noștri.

Ulterior duminică 19 noiembrie, după un popas la Sibiu la Târgul de Crăciun, liceenii noștri au revenit la Mediaș, cu regretul că timpul a trecut mult prea repede, dar în același timp cu bucuria unei activități extrașcolare minunate. Astfel putem spune că acest sfârșit de săptămână a fost dedicat excursiilor în două locații din județul nostru, respectiv Râu Sadului și Cârțișoara, unde s-au aflat elevii claselor a X-a, și că vor urma cu siguranță și alte asemenea activități extrașcolare în acest sfârșit de an.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>