23 noiembrie, Ziua Profesorului de Limba Franceză

Începând din 2019 în România se sărbătorește Ziua Internațională a Profesorului de Limba Franceză. Această zi a fost sărbătorită joi 23 noiembrie și la Liceul Teoretic Axente Sever de către elevii clasei a X-a Filologie intensiv Engleză, îndrumați de doamna profesoară Alina Hațegan.

Liceenii noștri au realizat o serie de proiecte de tip powerpoint sau sub forma unor mesaje dedicate Zilei Profesorului de Limba Franceză (Le Jour du prof de français). Activitatea a trezit interesul, creativitatea și originalitatea axentiștilor noștri, ale căror mesaje au ajuns la sufletul profesorilor de limba franceză din unitatea noastră de învățământ.

Ziua Internațională a Profesorului de limba franceză este sărbătorită anual la finalul lunii noiembrie, fiind un moment dedicat valorizării meseriei de profesor de limba franceză, consolidării legăturii şi solidarității între cadre didactice, între profesori și elevi, prin promovarea culturii franceze și francofone. Acest eveniment de anvergură mondială este coordonat de către Federația Internațională a Profesorilor de Limba Franceză.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>