Echipa de robotică începe urcușul spre regionalele First Tech Challenge

La începutul lunii septembrie a avut loc lansarea oficială a sezonului al 8-lea al First Tech Challenge România, intitulat KICK OFF – Centerstage. Cu acest prilej a fost prezentat terenul de joc și regulile corespunzătoare sezonului 2023 – 2024, în prezența Danei Războiu, fondatoarea Asociatiei „Natie prin Educatie”.

Componenții LTASrob și robotul vedetă Goguțu sunt pregătiți să dea tot ce au mai bun în acest sezon. Ultimele săptămâni au fost de foc pentru echipa de robotică, ai cărei membri s-au antrenat din plin pentru provocările sezonului 2023-2024.

În acest sens orice echipă de robotică trebuie să participe la cel puțin 3 demo-uri cu alte echipe similare pentru a participa la etapa regională a First Tech Challenge România. Pentru LTASrob primul demo a avut loc sâmbătă 16 decembrie 2023 la Blaj, la Sala Timotei Cipariu. La eveniment au participat 16 echipe de robotică din împrejurimi, între care și echipele celor 3 licee din municipiul Mediaș.

Goguțu și LTASrob s-au mișcat bine pentru acest prim demo, reușind să se claseze pe locul al 4-lea. La finalul întâlnirii componenții echipelor de robotică s-au felicitat reciproc și au încins o horă pe parchetul Sălii Timotei Cipariu din Blaj.

Pentru componenții LTASrob și doamnele profesoare coordonatoare Gabriela Florea și Loredana Voicea vacanța va fi un foarte scurtă, întrucât în primele zile ale noului an vor participa la al doilea demo. Acesta va fi găzduit marți 4 ianuarie 2024 de municipiul Cluj- Napoca, iar mai apoi un al treilea demo se va desfășura pe 13 ianuarie la Alba-Iulia.

Dorim mult succes echipei LTASrob și celorlalte echipe de robotică din municipiul nostru și suntem convinși de faptul că Primăria Municipiului Mediaș și implicit primarul Gheorghe Roman vor sprijini echipele medieșene cu tot ce va fi necesar pentru participarea lor la etapa regională a First Tech Challenge România.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>