1 februarie, debutul noilor ediții „Natura și Omul”, alături de „Literatura în simboluri”

Începutul lunii februarie marchează la Liceul Teoretic „Axente Sever” debutul edițiilor 2024 ale concursurilor „Natura și Omul”, respectiv „Literatura în simboluri”. „Natura și Omul” a ajuns la ediția cu numărul patru, fiind un concurs adresat elevilor din școlile gimnaziale și din liceele din România. Ca de fiecare dată, acest concurs se desfășoară pe secțiuni precum fotografie, postere și desen pictură, prezentări powerpoint prin care sunt surprinse aspecte ale naturii prin ochiul artistului sau al obiectivului camerei foto. De asemenea există o secțiune de eseuri în limba franceză, intitulată „L’homme et la forêt”. Înscrierile au loc până pe data de 15 aprilie 2024.

Tot de la 1 februarie s-a dat startul celei de-a treia ediții a concursului „Literatura în simboluri”. Este vorba de un concurs literar prin care elevii de la școlile generale și liceele din municipiul Mediaș, precum și cei din județul nostru și din toată țara sunt invitați să-și demonstreze abilitățile de lectură și de înțelegere a textului. În acest sens participanții pot realiza o recenzie sau o prezentare powerpoint a mesajului uneia dintre cărțile citite.

Înscrierile la acest concurs se efectuează până pe 18 martie 2024, fiecare cadru didactic putând inscrie maxim 3 lucrări, indiferent de categoria de vârstă (gimnaziu, respectiv liceu) sau de secțiunea aleasă (scriere reflexivă sau text multimodal). Înscrierile se realizează la adresa literaturainsimboluri@gmail.com.

Pentru mai multe informații accesați pagina Proiecte și concursuri.

Vă așteptăm cu drag!

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>