Primul campionat de fotbal pe clase la LTAS

De-a lungul timpului au existat competiții sportive desfășurate în incinta Liceului Teoretic „Axente Sever”, la fotbal, handbal sau baschet. Din rândurile axentiștilor participanți se forma o echipă a liceului care reprezenta unitatea noastră de învățământ la competiții municipale sau în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar.

Elementul nou adus în acest an a fost reprezentat de implicarea tuturor claselor liceului nostru în turneul de fotbal inițiat de elevii clasei a XI-a Matematică Informatică, intensiv Informatică și sprijinit de Consiliul Elevilor. Este vorba de un turneu atât la băieți cât și la fete, iar acolo unde numărul componenților unei clase a fost insuficient s-au creat echipe care reuneau componenții a două clase.

Zis și făcut. Timp de două zile, în Săptămâna Verde, echipele liceului nostru s-au întrecut în sala de sport, fiind susținuți de pe margine de colegii lor de clasă. Arbitrajul a fost asigurat la centru de doamna profesoară Miredda Câmpean, asistată de tușierii Sergiu Medeșan din clasa a XI-a Matematică-Informatică, intensiv Informatică și de Cristi Rău din clasa a X-a Matematică-Informatică, intensiv Informatică.

În finală s-au înfruntat cele mai bune echipe ale liceului, respectiv clasele a X-a și a XI-a Instructor Sportiv. La capătul unui joc echilibrat, cu faze spectaculoase și electrizante, clasa a X-a Instructor Sportiv s-a impus la limită cu scorul de 1-0 și a câștigat turneul de fotbal.

Festivitatea de premiere a fost realizată de echipa de conducere a Consiliului Școlar al Elevilor, formată din Iulia Sandu și Iulia Muntean din clasa a X-a Științele Naturii intensiv Engleză, respectiv Ana Giurgiu și Sergiu Piștea din clasa a XI-a Științele Naturii. Echipele au primit diplome și premii constând în mingi oferite de Consiliul Elevilor și de directoarea liceului nostru, Ana-Maria Agîrbiceanu.

Suntem mulțumiți de reușita acestor activități extrașcolare care au loc în incinta Liceului Teoretic „Axente Sever” și-i felicităm pe toți participanții care demonstrează astfel valabilitatea de milenii a principiului Mens Sana in Corpore Sano (Minte Sănătoasă în Corp Sănătos).

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>