Robotul Goguțu, pentru a doua oară la regională

Sâmbătă 10 februarie 2024 a început etapa regională de robotică a First Tech Challenge România, găzduită de Innovation Park din Cluj Napoca. Între cele 38 de echipe de robotică participante s-au aflat 4 echipe ale liceelor din municipiul Mediaș, două de la Liceul Roth-Oberth, una de la Colegiul SNG și echipa LTASrob de la Liceul Teoretic „Axente Sever”.

Au fost două zile pline de emoții, de întreceri, de adrenalină și de bună dispoziție pentru cei 6 componenți inimoși ai LTASrob și pentru Goguțu, care a avut și momente de relaxare la o … cafea. Axentiștii au câștigat două dintre cele 6 meciuri susținute și au pierdut la limită celelalte jocuri, diferența între învingători și învinși fiind făcută de mici detalii. LTASrob a încheiat regionalele de la Cluj pe poziția a 16-a și a ratat la limită calificarea la etapa națională a First Tech Challenge România.

Dincolo de cifre, echipa LTASrob a fost cu siguranță cea mai implicată și mai activă dintre echipele de robotică participante la regională. Coeziunea echipei este dată de raportul de 5 părți de mate-info și o parte de filologie, reunite în jurul robotului Goguțu și a mentorilor echipei, doamnele profesoare Loredana Voicea și Gabriela Florea. „Mezinul” echipei la această competiție a fost Victor Malcea din clasa a X-a, iar sufletul echipei este reprezentat de Sergiu Medeșan și Manuel Bumbuță din clasa a XI-a. Lor li se adaugă latura feminină a echipei, reprezentată de Sara Aldescu și de Mădălina Maier, de la Matematică Informatică, și nu în ultimul rând partea umanistă a LTASrob, reprezentată de Oana Benescu din clasa a XII-a Filologie.

LTASrob le dorește mult succes și le ține pumnii strânși echipelor medieșene calificate la etapa națională a First Tech Challenge România. De asemenea membrii echipei mulțumesc primăriei municipiului Mediaș și implicit primarului Gheorghe Roman pentru sprijinul acordat tuturor din orașul nostru care au participat la regionalele de robotică de la Cluj Napoca.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>