O nouă activitate extrașcolară la Brașov pentru axentiști

Ultima parte a anului școlar este dominată de numeroase activități extrașcolare ale elevilor Liceului Teoretic „Axente Sever”. După prima excursie desfășurată la Scărișoara de axentiștii claselor a IX-a a venit rândul claselor a X-a și a XI-a de la unitatea noastră de învățământ, destinația lor fiind Brașovul.

Clasele a X-a și a XI-a Științe Sociale și Filologie, alături de domnii diriginți Mihai Chiriac, Cristina Cotor, Iulia Damian și Mirela Maior, s-au deplasat vineri, 17 mai 2024, la Zărnești, unde au fost copleșiți de priveliștea oferită de masivul Piatra Craiului și de aerul puternic ozonificat de aici. Excursioniștii și-au continuat drumul spre Brașov, unde au explorat centrul istoric și unul dintre monumentele emblematice ale orașului de la poalele Tâmpei, Biserica Neagră. Acest important monument gotic din Transilvania a oferit excursioniștilor numeroase repere istorice și cu iz de legendă.

Chiar dacă Brașovul le-a devenit familiar unora dintre axentiști, aflați la a patra vizită în zona Țării Bârsei, orașul este departe de a-și fi epuizat secretele și atracțiile pentru liceenii noștri. În final, după un popas la cetatea Râșnovului, axentiștii noștri au revenit la Mediaș, declarându-se mulțumiți de activitatea extrașcolară desfășurată și așteptând să urmeze alte asemenea activități în viitorul apropiat.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>