Ziua Europeană Împotriva Obezității, marcată la Liceul Axente de Școala Auxila

Ziua de 18 mai este sărbătorită anual ca Ziua Europeană Impotriva Obezității (ZEIO). Cu acest prilej organizațiile din domeniul sanitar urmăresc creșterea gradului de informare și conștientizare privința obezității și a afecțiunilor generate de aceasta.

În acest context Școala Postliceală Auxila Mediaș a desfășurat campanii de informare în rândul tinerilor de la unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Mediaș. Marți 21 mai două eleve ale acestei instituții, Georgiana Tufă și Ștefania Fodor, ambele de la profilul de Asistent Medical de Farmacie, au realizat o asemenea prezentare a riscurilor obezității la Liceul Teoretic „Axente Sever”.

Întâlnirea cu axentiștii a avut loc în sala festivă a unității noastre de învățământ și s-a bucurat de interesul liceenilor medieșeni. De menționat este faptul că cele două eleve ale Școlii Postliceale Auxila sunt absolvente ale Liceului Teoretic „Axente Sever” iar impactul prezentării lor a avut un efect puternic în rândul actualilor axentiști.

În ultimii ani obezitatea în rândul adolescenților este în creștere și se datorează unei alimentații nesănătoase (prea bogată în calorii) și a activității fizice reduse. Ziua Europeană Împotriva Obezității a fost sărbătorită pentru prima dată în 2010, iar de atunci campaniile de informare a populației se desfășoară în fiecare an în a treia sâmbătă a lunii mai.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>