Axentiștii au desfășurat lecții de salvare de la înec la bazinul de înot didactic

La sfârșitul anului trecut Primăria Municipiului Mediaș a realizat recepția finală a Bazinului de înot didactic din cartierul Vitrometan, destinat elevilor din învățământul preuniversitar medieșean dar și publicului larg. După ce elevii claselor de la profilul vocațional au inaugurat bazinul medieșean, iată că Bazinul de înot didactic a devenit gazda unor lecții din programa școlară de Teorie Sportivă.

Concret, axentiștii din clasa a XI-a Intructor Sportiv însoțiți de doamna dirigintă Miredda Câmpean au învățat și au aplicat pe viu Tehnici de Salvare de la Înec. Aceste tehnici au fost predate și studiate pe parcursul a două zile, lecția finală desfășurându-se joi 30 mai. Axentiștii au folosit instrumente specifice salvării de la înec și cu siguranță aplicația acestor lecții va fi una de durată pentru elevii profilului vocațional.

Bazinul de înot didactic a fost construit pe strada Blajului din cartierul Vitrometan, în curtea Școlii Gimnaziale Constantin Ioan Motaș. Este dotat cu vestiare pentru elevi și profesori, grupuri sanitare, cabinet de prim ajutor, instalații electrice, termice, sanitare, de ventilație și de climatizare. Are o adâncime variabilă, între 1,20 și 1,80 metri.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>