Final de drum pentru promoția 2024 a LTAS

Prima săptămână a lunii iunie a însemnat de fapt ultima săptămână din viața de elevi a promoției 2020-2024 a Liceului Teoretic „Axente Sever”. Absolvenții claselor a XII-a au conștientizat faptul că o etapă importantă a vieții lor se apropie de final, iar starea lor a însemnat în egală măsură bucurie si tristețe. Bucurie pentru încheierea unei etape importante a vieții lor, absolvirea liceului, și tristețe pentru despărțirea de colegi, de profesori, de cei alături de care au petrecut 4 din cei mai frumoși ani ai adolescenței.

Joi, 6 iunie 2024, clopoțelul a sunat pentru ultima dată pentru absolvenții unității noastre de învățământ. Cei 156 de elevi din clasele de matematică-informatică intensiv informatică, filologie intensiv engleză,științele naturii, științele naturii intensiv engleză, științe sociale și instructor sportiv au intrat pentru ultima dată ca elevi in sălile lor de clasă. Îmbrăcați în robele de absolvire, liceenii noștri au participat cu emoție la ultima oră de dirigenție, alături de diriginții care i-au îndrumat în cei 4 ani de liceu. S-au depănat amintiri, au curs lacrimi de emoție, s-au împărțit cadouri, toate pe acorduri solemne: Gaudeamus Igitur, Juvenes dum sumus.

Emoțiile absolvenților liceului nostru s-au amplificat la Sala Polivalentă, unde s-a desfășurat cursul festiv dedicat încheierii clasei a XII-a. În prezența părinților aflați în tribune, a primarului municipiului Mediaș Gheorghe Roman și a părintelui Petru Acatrinei, directoarea liceului nostru, Ana-Maria Agîrbiceanu, a anunțat șefa de promoție a generației 2024, aceasta fiind Alexa Sălcudean de la Filologie. Ulterior prezentatorii evenimentului, Ana Giurgiu din clasa a XI-a Științele Naturii și David Budică din clasa de Filologie, i-au invitat pe cei 6 diriginți să strige pentru ultima dată catalogul. Astfel a luat sfârșit cea mai frumoasă perioadă din viața oricărui elev, perioada de licean, perioada în care s-au stabilit și s-au consolidat prieteniile capabile să dureze pentru totdeauna.

Felicitări absolvenților, felicitări părinților acestora, felicitări cadrelor didactice care i-au îndrumat în cei 4 ani de liceu, și mult succes în tot ceea ce își propun in viață. Pentru absolvenții Liceului Teoretic „Axente Sever” urmează examenul maturității, examen care începe de luni 17 iunie, cu proba orală de competențe la Limba și literatura Română.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>