Nicio surpriză: LTAS își confirmă statutul de cel mai bun liceu din nordul județului

Generația 2024 poate fi considerată cu siguranță o generație de excepție. Pentru ei finalul clasei a VIII-a și mare parte din clasa a IX-a a fost reprezentată de învățământul online, ceea ce i-a împiedicat să se cunoască și să interacționeze așa cum și-ar fi dorit. Cu toate acestea absolvenții promoției 2024 s-au concentrat, au recuperat unele goluri acumulate, au finalizat cu brio cursurile liceale și au obținut rezultate deosebite la examenul maturității.

Iar bacalaureatul a demonstrat faptul că absolvenții Liceului Teoretic „Axente Sever” au atins pragul maturității și au fost cel mai bine pregătiți din municipiul Mediaș. Acest lucru este confirmat de rezultatele examenului de bacalaureat care au fost publicate luni 8 iulie. Conform acestora Liceul Teoretic „Axente Sever” rămâne liderul incontestabil din zona de nord a județului.

Din cei 163 de elevi care au susținut examenul național de bacalaureat, 149 l-au promovat cu brio, ceea ce reprezintă un procent de promovabilitate de 91,41%. Acest procent este cel mai mare din zona de nord a județului Sibiu, unitatea noastră de învățământ fiind singura care are peste 90% promovabilitate.

Un alt motiv de bucurie pentru absolvenții LTAS este dat de faptul că media cea mai mare la examenul de bacalaureat a fost obținută de o elevă axentistă. Aceasta se numește Antonia Danciu de la profilul de Științele Naturii intensiv Engleză. Antonia a promovat examenul maturității cu media 9.81, cea mai mare medie din zona de nord a județului, iar la nivelul ierarhiei județene Antonia se află intre primele 20 de medii.

Îi felicităm pentru performanța lor, pentru buna lor pregătire și pentru responsabilitatea de care au dat dovadă in promovarea examenului maturității. Le dorim succes pe viitor și sperăm ca acest procent de 91,41% să crească in urma soluționării contestațiilor. Ne pregătim astfel pentru o nouă generație de axentiști care să ne treacă pragul și să se regăsească în oferta educațională variată a Liceului Teoretic Axente Sever.

Rezultatele finale ale examenului național de Bacalaureat vor fi afișate vineri 12 iulie 2024.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>