Pohta ce-a pohtit: Alexandra Hudea are Bănia la picioarele ei

În urmă cu o săptămână Alexandra Hudea din clasa a XII-a Științe Sociale triumfa la Craiova pe stadionul de atletism „Nicolae Mărășescu” la Campionatului Național de seniori și tineret U23, devenind campioană în proba de 1500 de metri. Iată că o săptămână mai târziu, pe același stadion, atleta de aur a Mediașului a obținut aurul și la 5000 de metri.

În ultimul weekend al lunii iulie Craiova a găzduit finala Campionatului Național de atletism în aer liber destinat juniorilor sub 20 de ani. Sportiva medieșeană pregătită de antrenorul Vasile Ibășfălean și-a adjudecat titlul de campioană națională în finala de 5000 de metri după o cursă dominată de la începutul până la finalul ei. Alexandra a alergat cei 5000 de metri în 17 minute, 11 secunde și 48 de sutimi și a repetat astfel performanța din 2023, când devenea campioană națională tot la 5000 de metri și tot în Bănie.

Alexandra Hudea a concurat și în finala de 800 de metri, unde s-a clasat pe podium. Timpul de 2 minute, 11 secunde și 9 sutimi i-a adus sportivei noastre locul al treilea și implicit medalia de bronz.

O altă atletă a Clubului Sportiv Școlar Mediaș, Vanesa Giangu din clasa a X-a Instructor Sportiv, a luat startul în finala de 3000 de metri, pe care i-a alergat în 12 minute, 14 secunde și 23 de sutimi. Cu acest timp Vanesa Giangu s-a clasat pe locul al 8-lea

O felicităm pe Alexandra Hudea pentru rezultatele deosebite obținute în Oltenia și suntem convinși că sportiva de aur a Mediașului va reprezenta luna viitoare cu succes România pe continentul sud-american.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>