Adolescenții promoției 1999 au revenit pe băncile LTAS

Anul 1999, anul ultimei eclipse de soare vizibilă din țara noastră, a fost totodată și anul absolvirii promoției de Matematică-Informatică de la Liceul Teoretic „Axente Sever”. Sub îndrumarea domnului diriginte Constantin Șufană, un grup de 31 de adolescenți deveneau absolvenții unității noastre de învățământ, una dintre multele generații de excepție ale liceului medieșean. Nu doar prin prisma evoluției personale și profesionale a absolvenților promoției 1995-1999, ci și prin legăturile trainice și durabile care îi unesc pe reprezentanții acestei generații până în prezent.

Joi 8 august 2024  a sunat din nou clopoțelul pentru axentiștii promoției 1999, iar aceștia au răspuns „prezent” cu promptitudine. Ne referim aici la o generație de axentiști care a ținut constant legătura peste timp, având la activ o prezență numeroasă și la întâlnirile anterioare de 10 ani și de 20 de ani. De fiecare dată impactul revederii cu colegii a fost plin de bucurii și emoții deopotrivă, cu atât mai mult cu cât surprizele pregătite de organizatori au ajuns la sufletele adolescenților de acum un sfert de secol.

Între cadrele didactice care au participat la această întâlnire de 25 de ani s-au aflat domnii profesori Helmuth Knall, Alexandru Pescaru, Nadia Neagu și Mirela Maior, aceasta din urmă fiind și în prezent cadru didactic al unității noastre de învățământ. Legătura dintre trecut și prezent a fost realizată și prin intermediul elevilor Dragoș Alessio și Ana Giurgiu din clasa a XII-a Științele Naturii, care au transmis un cuvânt emoționant de bun venit colegilor lor mai mari cu 25 de ani.

De asemenea între absolvenții generației 1999 s-a aflat și domnul profesor Horațiu Tudor, care a și predat în unitatea noastră de învățământ și care a traversat Oceanul Atlantic pentru a participa la această întâlnire. Practic din orice colț de țară sau de lume s-au aflat, membrii promoției 1999 au revenit cu promptitudine la auzul sunetului clopoțelului care i-a readus la originile axentiste.

Participanții au ținut un un moment de reculegere în amintirea colegilor și a cadrelor didactice care nu mai sunt printre noi, după care buna dispoziție și amintirile peripețiilor din liceu i-au cuprins și i-au molipsit din plin. S-au plimbat pe holurile liceului, depănând amintiri, au revăzut sălile de clasă și cabinetele în care și-au desfășurat activitatea în anii adolescenței și s-au bucurat din plin de poznele care i-au avut în prim plan.

Au plecat bucuroși de faptul că au avut ocazia să se reîntâlnească, să schimbe impresii și să constate că prieteniile din anii de liceu au dăinuit până în zilele noastre. Îi așteptăm cu drag și anii viitori să revină la fel de optimiști și încrezători la unitatea de învățământ în care educația i-a ajutat să facă saltul de la adolescență la maturitate.


 

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>