Mate-Fizică și Filologie, revederi emoționante la Liceul Axente după 2-3 decenii

În 1994 prima clasă de Matematică-Fizică de după căderea comunismului își încheia cursurile liceale sub îndrumarea domnului diriginte Iuliu Benyi, iar absolvenții acestui profil porneau cu încredere spre viitorul marcat de anii tranziției spre economia de piață. Un deceniu mai târziu, în 2004, același pas îl făceau și absolvenții promoției de Filologie, îndrumați de doamna dirigintă Elena Hulpuș. Iată că în aceeași zi de 16 august 2024 cele două generații s-au reunit la unitatea de învățământ în care și-au petrecut cei mai frumoși ani ai adolescenței pentru a se revedea după 20, respectiv 30 de ani.
La clasa de filologie s-au reunit deopotrivă trecutul și prezentul liceului, în condițiile în care, alături de doamna dirigintă Elena Hulpuș s-a aflat absolventa Alina Faur, în prezent doamna profesoară Alina Boian. În ceea ce privește clasa de Mate-Fizică 1994, aici s-au reunit prezentul și viitorul, întrucât alături de adolescenții de acum 3 decenii s-au aflat și adolescenți ai zilelor noastre, posibil viitori axentiști.
Pentru ambele generații de adolescenți a sunat clopoțelul revederii iar pe holurile liceului au răsunat acordurile eternului Gaudeamus. S-au păstrat momente de reculegere în amintirea colegilor și a cadrelor didactice care nu mai sunt printre noi iar mai apoi s-a deschis catalogul care a păstrat amintirile performanțelor școlare ale liceenilor reuniți după atâta timp pe băncile LTAS.
Nu doar amintirile rezultatelor școlare i-au cuprins și i-au molipsit pe elevii de la Mate-Fizică, respectiv Filologie, ci și amintirile peripețiilor din liceu. S-au plimbat pe holurile liceului, depănând amintiri, au revăzut sălile de clasă în care și-au desfășurat activitatea în anii adolescenței și s-au bucurat din plin de poznele care i-au avut în prim plan.
Au plecat bucuroși de faptul că au avut ocazia să se reîntâlnească, să schimbe impresii și să constate că prieteniile din anii de liceu au dăinuit până în zilele noastre. Îi așteptăm cu drag și anii viitori să revină la fel de optimiști și încrezători la unitatea de învățământ în care educația i-a ajutat să facă saltul de la adolescență la maturitate.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>