Prima excursie a toamnei a reunit 5 clase din liceu în zona Brașovului

Cinci clase de liceu au fost protagonistele primei activități extrașcolare deosebite din acest an școlar. Ne referim aici la o clasă de la profilul uman (a IX-a Filologie A) și celelalte de la profilul real (a IX-a Științele Naturii intensiv Engleză, a IX-a Științele Naturii, a X-a Matematică Informatică și a X-a Științele Naturii intensiv Engleză). Elementul comun a fost reprezentat de excursia în împrejurimile Brașovului în perioada 5-6 octombrie 2024.

Însoțiți de dirigintele lor, doamnele profesoare Ioana Hudea, Diana Streza, Delia Duma, Lenuța Moldovan și Alina Hațegan, cele 5 clase ale unității noastre de învățământ au pornit mai întâi către cetatea Rupea și ulterior spre Racoș, unde au explorat Lacul de Smarald, Vulcanul Stins și Coloanele de Bazalt aparținând Complexului Geologic din această localitate.

După un popas peste noapte la un resort din localitatea Timișul de Jos, unde axentiștii s-au bucurat din plin de peisajul montan și de facilitățile existente la fața locului, ziua de duminică 6 octombrie a fost dedicată municipiului Brașov. Aici liceenii noștri au trecut pragul Muzeului Interactiv de Științe din orașul de la poalele Tâmpei și au explorat centrul istoric dominat de un monument emblematic, Biserica Neagră.

În final, după un popas la cetatea Râșnovului, liceenii noștri au revenit la Mediaș, declarându-se încântați de activitatea extrașcolară la care au participat și așteptând să urmeze alte asemenea activități în viitorul apropiat.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sari la conținut