Bobocii LTAS au sărbătorit Ziua Dicționarului

În fiecare an pe data de 16 octombrie se sărbătorește Ziua Mondială a Dicționarului în onoarea lui Noah Webster, considerat părintele dicționarului american. Această sărbătoare ne încurajează să ne îmbunătățim pe noi înșine și modul în care vorbim cu ceilalți, prin studiul Dicționarului.

În acest context sala festivă a Liceului Teoretic „Axente Sever” a găzduit un eveniment aparte dedicat Zilei Dicționarului. Activitatea s-a desfășurat marți 15 octombrie 2024, cu participarea claselor a IX-a Matematică-Informatică, intensiv informatică și a IX-a Instructor Sportiv. Bobocii unității noastre de învățământ, îndrumați de doamna profesor Erika Radu, au asistat la o scurtă istorie a dicționarului și au aflat elemente importante referitoare la personalitatea lui Noah Webster.

Nu în ultimul rând doamna profesor Erika Radu le-a prezentat axentiștilor o colecție variată de dicționare, atât lingvistice (român-francez, român-englez, român-latin etc.) cât și din domenii științifice, insistând asupra rolului lor și al aranjării cuvintelor în aceste cărti. Nu au lipsit nici concursuri în care echipajele formate în sala festivă au avut misiunea de a căuta cuvinte în dicționare, și nici recompense pentru cei mai activi dintre liceeni.

Dictionary Day (Ziua Dicţionarului), marchează ziua de naştere a lui Noah Webster, autorul primului dicţionar de engleză americană pe care l-a redactat timp de 27 de ani. Obiectivele principale ale acestei zile sunt cele de a sublinia importanţa abilităţilor de folosire a dicţionarului şi de îmbogăţire a vocabularului.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sari la conținut