Weekend fructuos pentru atleții și karatiștii LTAS

Zilele de 18 și 19 octombrie 2024 au adus noi performanțe pentru elevii Liceului Teoretic „Axente Sever”. Ne referim aici la Olimpiada Națională a Sportului Școlar la cros și respectiv la medaliile obținute de axentistele legitimate la clubul de karate CS Kyudokan la Târgu Jiu.

Vineri 18 octombrie terenul sportiv al Colegiului SNG a găzduit etapa municipală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la cros. La această competiție, sub bagheta magică a doamnelor profesoare Geta Zanfirescu și Maria Onofrei, au luat startul și 5 atleți axentiști. Ne referim aici la Mario Armenean din clasa a X-a Instructor Sportiv, respectiv la Denisa Cînpean și Andreea Cozan din clasa a IX-a, la Vanesa Giangu din clasa a X-a Instructor Sportiv și la Alexandra Hudea din clasa a XII-a Științe Sociale.

Podiumul feminin la nivel de liceu a fost 100% axentist, el fiind ocupat de Alexandra Hudea, de Denisa Cînpean și de Vanesa Giangu, în vreme ce la masculin Mario Armenean a încheiat pe prima poziție proba de cros. Cei 4 atleți s-au calificat astfel pentru faza județeană a O.N.S.Ș. la cros, care se va desfășura în primăvara anului 2025.

O zi mai târziu, pe 19 octombrie, comuna gorjeană Bălești a găzduit un turneu național de karate intitulat Gorj Open Karate Tournament. Acest turneu a fost organizat de Asociația Club Sportiv „Vikingii Albi” și a reunit peste 300 de sportivi din toată țara. Municipiul Mediaș a fost reprezentat de 3 axentiste din clasa a X-a, legitimate la C.S. Kyudokan. Este vorba de Melisa Spanache și de Beatrice Lacatoș de la Filologie, respectiv de Daria Circa de la profilul de Instructor Sportiv. Toate cele 3 sportive au obținut locul I la kumite, respectiv locul al 3-lea la kata. Karatistele clubului CS Kyudokan, condus de Dorin Anghel, vor mai participa luna viitoare la Campionatul Național Școlar de Karate Do, găzduit de municipiul Târgoviște în perioada 16-17 noiembrie.

Îi felicităm pe sportivii LTAS pentru rezultatele obținute în domeniul crosului și al karate-ului kyudokan și evidențiem faptul că 3 dintre acești sportivi merituoși sunt elevi în clasa a X-a Instructor Sportiv de la unitatea noastră de învățământ.

 

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sari la conținut