„Vis Împlinit” înainte de Crăciun pentru clasa a XI-a SNE

De-a lungul unei generații de liceu apar cu siguranță momente și locuri de neuitat pentru elevii acelei generații, locuri unde revin cu drag de fiecare dată. În cazul clasei a XI-a Științele Naturii intensiv Engleză un asemenea loc este cu siguranță comuna Cârțișoara.

Situată la 75 de kilometri distanță de municipiul Mediaș, Cârțișoara este locul de baștină al domnului profesor Daniel Scorobeț, loc care a ajuns să devină mai mult decât familiar elevilor clasei a XI-a Științele Naturii intensiv Engleză. Și asta pentru faptul că axentiștii noștri au ajuns pentru al treilea an consecutiv în cadrul unei activități extrașcolare deosebite.

Elementul comun al celor 3 excursii a fost cabana „Vis Împlinit”, unde liceenii medieșeni s-au cazat de fiecare dată. Dacă în anii anteriori axentiștii au vizitat mănăstirea cisterciană de la Cârța, păstrăvăria de la Albota sau cabana Vama Cucului, situată între Cârțișoara și Cabana Bâlea Cascadă, de data aceasta activitatea extrașcolară a fost mult mai complexă.

Sosirea la Cârțișoara a fost precedată de vizita la Târgul de Crăciun de la Sibiu, menită să ne introducă tot mai mult în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Pe parcursul zilei de sâmbătă axentiștii au participat la o prezentare istorico-geografică și morfologică a arealului Cârțișoarei, realizată de domnul profesor Daniel Scorobeț, urmată de o activitate practică de explorare a solurilor aluviale podzolice, formate peste depozite de pietriș și bolovăniș cărate de râurile repezi din munte.

Liceenii medieșeni s-au inițiat în pescuirea de păstrăvi cu plasa, cea mai norocoasă fiind Armina Ursu, cu o captură record de 4 kilograme. Aceștia au constituit ingredientul de bază al cinei, la a cărei pregătire s-au implicat toți excursioniștii.

În final, la capătul a 3 zile pline de distracție și bună dispoziție, în care au îmbinat utilul cu plăcutul, elevii clasei a XI-a Științele Naturii intensiv Engleză au revenit la Mediaș cu regretul faptului că timpul a trecut mult prea repede, axentiștii și cadrele didactice participante au revenit la Mediaș cu amintiri de neuitat și cu speranța că vor urma alte și alte destinații pentru activitățile extrașcolare ale anului 2025.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sari la conținut