Madalina Nistor a dat viata liricii eminesciene la Copsa Mica

Luna trecută Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copșa Mică a organizat a 5-a ediție a concursului literar-artistic intitulat „Magia cuvântului eminescian în poezie și culoare”. Concursul a reunit unități de învățământ din România și din Republica Moldova, și a avut secțiuni dedicate poetului nepereche Mihai Eminescu, atât în domeniul literar cât și în cel al picturii.

La acest concurs au participat și trei eleve ale Liceului Teoretic „Axente Sever”. Este vorba de Mădălina Nistor, Larisa Vanda și Rebeca Brădescu din clasa a X-a Filologie intensiv Engleză. Mădălina și Larisa au participat cu poezii proprii, în vreme ce Rebeca Brădescu a adus la viață o pictură inspirată din poezia „Sara pe Deal”.

Juriul concursului „Magia cuvântului eminescian în poezie și culoare” a apreciat din plin creațiile axentistelor noastre. Astfel, Mădălina Nistor a obținut premiul I la secțiunea de poezie, iar Larisa Vanda a primit mențiune. În ceea ce privește creația artistică, Rebeca Brădescu a câștigat premiul al treilea la concursul organizat de Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copșa Mică.

Le felicităm pe axentistele noastre pentru rezultatele obținute la concursurile literar-artistice și pentru promovarea operei poetului național Mihai Eminescu în rândul tinerei generații.

Prof. Schiau Constantin

 

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>