Geografia și sportul, domeniile in care LTAS va avea reprezentanți la olimpiade nationale

Lunile februarie și martie au fost marcate de organizarea și desfășurarea olimpiadelor județene pe discipline de învățământ, la care reprezentanții Liceului Teoretic „Axente Sever” au obținut rezultate meritorii și calificări la etapele naționale care vor avea loc pe parcursul lunii aprilie. Nu au mai fost la fel de multe calificări la faza națională ca În 2022 dar acest fapt nu i-a Împiedicat pe axentiștii noștri să participe cu entuziasm și să-și măsoare forțele de la egal la egal cu colegii lor din județ. Elevii unității noastre de învățământ au obținut mențiuni și clasări pe podium la majoritatea olimpiadelor județene.

Ultimul concurs școlar care s-a desfășurat în această perioadă a fost Lectura ca Abilitate de Viață. Este vorba de olimpiada județeană dedicată acestui tip de activități, găzduită sâmbătă 25 martie 2023 de Școala Gimnazială numărul 2 din Sibiu. La clasa a XI-a Alexa Sălcudean de la profilul de Filologie intensiv Engleză a obținut cea mai bună clasare a delegației axentiste, poziția a 5-a, care-i va aduce cu siguranță o mențiune. Alexa a fost urmată îndeaproape de Mădălina Maier din clasa de Matematică-Informatică, intensiv informatică.

La clasa a X-a liceul nostru a avut o singură reprezentantă, pe Mădălina Nistor de la profilul de Filologie intensiv Engleză. Chiar dacă nu s-a clasat pe podium, Mădălina a confirmat buna prestație din urmă cu un an la aceeași competiție și a demonstrat că lectura a devenit o abilitate de viață pentru axentista noastră, care a câștigat în urmă cu câteva luni concursul Bătălia Cărților.

Tot o prestație mai mult decât meritorie au avut debutantele clasei a IX-a la Olimpiada de Lectură ca Abilitate de Viață. Ne referim aici la Oana Berghean și la Annamaria Szabo de la Filologie, la Tania Gîndilă de la Științele Naturii și la Adrian Burian de la Științele Naturii intensiv Engleză. Cea mai bună clasare i-a aparținut Oanei Berghean, însă îi felicităm în egală măsură pe toți axentiștii noștri și pe cadrele didactice care le cultivă pasiunea pentru lectură, transformând-o în abilitate de viață.

În concluzie Liceul Teoretic „Axente Sever” va avea reprezentanți la Olimpiada Națională de Geografie și la Olimpiada Națională a Sportului Școlar. Ovidiu Pop din clasa a IX-a Științele Naturii intensiv Engleză s-a calificat la faza națională a acestei competiții, care va avea loc la Pitești. După ce Mădălina Moga a demonstrat că nu are rivală în domeniul tenisului de masă la ONSȘ, aceeași competiție aduce la strat în domeniul crosului pe Alexandra Hudea din clasa a X-a Științe Sociale și pe Bogdan Varga din clasa a XI-a Instructor Sportiv, care au obținut vineri 24 martie „biletele” pentru etapa națională.

Suntem mândri de axentiștii noștri, de eforturile pe care le-au depus ca să ajungă până în acest punct și le dorim mult succes la fazele naționale.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>