Lecție deschisă” despre nutriționism la LTAS

Ce mâncăm? Când Mâncăm, Cât de des mâncăm? Sunt doar câteva întrebări la care axentiștii noștri au primit răspunsuri. Și nu răspunsuri standard, cum apar în general în mass-media. Ne referim aici la întâlnirea elevilor Liceului Teoretic „Axente Sever” cu doamna nutriționist Camelia Sâncelean de la Centrul „Natur House” din Sibiu.

Joi 27 aprilie 2023, în a patra zi a Săptămânii Altfel, sala festivă a Liceului Teoretic „Axente Sever” a găzduit o dezbatere dedicată alimentației, consumului excesiv sau dimpotrivă insuficient al alimentelor și efectele nutriției asupra organismului uman. Doamna nutriționist Camelia Sâncelean a abordat punctual aspectele legate de hrănirea sănătoasă, de alimentele pe care le consumăm, despre importanța hidratării și evident și despre obiceiurile alimentare nesănătoase și efectele lor pe termen lung.

La finalul întâlnirii au fost aplicate chestionare elevilor noștri, prin care aceștia să afle cât de mult respectă principiile alimentației sănătoase și cum pot să-și îmbunătățească obiceiurile culinare cotidiene.

Considerăm că întâlnirea cu doamna nutriționist Camelia Sâncelean a fost deosebit de utilă atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice ale unității noastre de învățământ care au fost prezente în sala festivă, și suntem convinși că vor mai urma asemenea întâlniri și în lunile următoare.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>