Premiul al doilea și 2 mențiuni la Concursul Național de Istorie „Dimitre Onciul” pentru filoloagele LTAS

La sfârșitul lunii aprilie Facultatea de Istorie din cadrul Universității București a organizat Concursul Național de Istorie „Dimitre Onciul”, destinat elevilor din învățământul gimnazial și liceal din România și din Republica Moldova. Concursul a fost organizat cu ocazia comemorării a 100 de ani de la moartea istoricului bucovinean Dimitre Onciul, profesor al Universității din București, președinte al Academiei Române și Director General al Arhivelor Statului, o personalitate care a pus bazele Şcolii critice în cercetarea istoriei la Universitatea București.
Concursul Național de Istorie „Dimitre Onciul” s-a desfășurat în mediul online, cu linkuri de conectare pentru fiecare nivel de studiu și supraveghere video, iar subiectele au avut structura olimpiadelor școlare.

Între cei 240 de liceeni care au participat la acest concurs s-au aflat și 5 elevi ale Liceului Teoretic „Axente Sever”. Este vorba de Maria Stuchirean și Liviu Corfar din clasa a IX-a Științe Sociale, de Iulia Gligor și Georgiana Jata din clasa a X-a Filologie, intensiv Engleză, respectiv de Alexa Sălcudean din clasa a XI-a Filologie, intensiv Engleză.

Cele trei eleve de la profilul de Filologie s-au aflat la a doua participare consecutivă la concursul organizat de Universitatea București după ediția de anul trecut și au  repetat performanțele anului 2022. Astfel, Iulia Gligor din clasa a obținut premiul al II-lea al Concursului Național de Istorie „Dimitre Onciul”, cu un total de 90 de puncte. De asemenea Georgiana Jata și Alexa Sălcudean au obținut mențiune din partea evaluatorilor Facultății de Istorie din cadrul Universității București.
Pentru participanții clasei a IX-a Științe Sociale, Maria Stuchirean și Liviu Corfar, participarea la concursul online a fost o experiență unică sub toate aspectele, inclusiv datorită chestiunilor tehnice de conectare, iar această experiență își va arăta cu siguranță roadele la concursurile școlare și extrașcolare din anii următori.

Îi felicităm pe elevii axentiști pentru că și-au utilizat intr-un mod creativ și original cunoștințele de istorie dobândite pe parcursul anului școlar, in cadrul unui concurs național organizat de cea mai prestigioasă universitate din țara noastră.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sari la conținut