Alexandra Hudea, vicecampioana internationala la 3000 de metri

Primul weekend al lunii iunie 2023 a adus cu sine desfășurarea celei de-a 68-a ediție a Campionatelor Internaționale ale României „Iolanda Balaș Soter” la atletism. Competiția s-a desfășurat pe Stadionul din Complexul Sportiv bucureștean cu același nume și a adunat la start aproape 300 de atleți din România, Republica Moldova, Bulgaria, Turcia și Ucraina.

La startul finalei de 3000 de metri s-a aflat și atleta de aur a Mediașului, Alexandra Hudea, elevă în clasa a X-a Științe Sociale la Liceul Teoretic „Axente Sever”. Alexandra a alergat cei 3000 de metri ai probei în 9 minute, 45 de secunde și 50 de sutimi, clasându-se pe poziția a doua și obținând implicit medalia de argint.

Rezultatul probei este important nu doar din prisma constanței și a bunei pregătiri pe care le demonstrează Alexandra Hudea, ci și în contextul în care a îndeplinit baremul de calificare pentru Campionatul European de Atletism care va avea loc la Ierusalim în perioada 7-10 august 2023.

O felicităm pe Alexandra Hudea pentru această nouă performanță și pe antrenorul acesteia Vasile Ibășfălean și le dorim mult succes peste două luni în Israel la Campionatul European de Atletism.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>