Inapoi la liceu…promotia 1973 a spus din nou „Prezent”

Se spune că prieteniile stabilite în anii de liceu rămân cele mai trainice și mai consistente peste timp. Poate nu se aplică acest principiu tuturor generațiilor, însă cu siguranță se aplică promoției 1973 a Liceului Teoretic „Axente Sever” Mediaș. La 50 de ani distanță de ultimul clopoțel care a sunat pentru absolvenții anului 1973, aceștia au avut din nou ocazia să spună „prezent” la strigarea catalogului.

Vineri 2 iunie 2023, la o jumătate de secol de la absolvirea liceului, componenții generației 1969-1973 s-au reunit pe băncile unității de învățământ în care și-au petrecut cei mai frumoși ani ai adolescenței. Vizibil emoționați, dar bucuroși să se revadă și să retrăiască anii de liceu, absolvenții generației 1973 au luat loc în băncile sălii lor de clasă cu același fior al începutului. Deși timpul a lăsat urme vizibile pe chipurile absolvenților de acum 50 de ani, sufletul și licărul din priviri le-a rămas veșnic tânăr.

Absolvenții promoției 1973 au ținut un moment de reculegere în amintirea colegilor și a cadrelor didactice care nu mai sunt printre noi, după care buna dispoziție și amintirile peripețiilor din liceu i-au cuprins și i-au molipsit din plin. Au plecat bucuroși de faptul că au avut ocazia să se reîntâlnească, să schimbe impresii și să constate că prieteniile din anii de liceu au dăinuit până în zilele noastre.

Îi așteptăm cu drag și anul viitor să revină la fel de optimiști și încrezători la unitatea de învățământ care i-a transformat prin educație din adolescenți în adulți.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>