Sesiune de comunicari istorice la LTAS

Vineri, 26 mai 2023, Liceul Teoretic „Axente Sever” a găzduit Sesiunea Națională de Referate și Comunicări Științifice ale elevilor la Istorie, activitate inclusă în calendarul olimpiadelor și concursurilor județene la istorie și discipline socio-umane pe anul 2023.

Sesiunea de comunicări s-a desfășurat în sala festivă a liceului nostru, cu participarea elevilor pasionați de istorie de la unități de învățământ din Mediaș și municipiul Sibiu. La această activitate au participat doamnele inspectoare Daniela Mate și Livia Crețulescu din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu alături de profesori de istorie din județul nostru.

Lucrările susținute de elevii au stârnit interesul participanților, ele acoperind subiecte de istorie locală, națională și universală din toate epocile istorice.

Din partea Liceului Teoretic „Axente Sever” comunicările au fost susținute de Darius Popescu din clasa a IX-a Instructor Sportiv și de Mihai Surdu din clasa a XI-a Științe Sociale. Nu au lipsit întrebări și polemici legate de temele abordate, iar răspunsurile autorilor lucrărilor au evidențiat originalitatea, pasiunea pentru istorie și creativitatea acestora.

La final doamna director Ana-Maria Agîrbiceanu le-a mulțumit participanților, deopotrivă elevi și cadre didactice, pentru buna desfășurare a Sesiunii Naționale de Referate și Comunicări Științifice la Istorie și și-a exprimat speranța că asemenea activități vor avea loc și în anii următori în unitatea noastră de învățământ.

Între obiectivele acestei sesiuni s-au aflat educarea capacităţii de comunicare şi dialog, dezvoltarea gândirii critice, cultivarea expresivităţii şi dezvoltarea spiritului de competiţie şi fair-play.

 

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>