„Fenomenul” Pop Ștefan – premiu special la Olimpiada Națională de Geografie

Ștefan Pop este numele unui elev din clasa a X-a Științele Naturii intensiv Engleză de la Liceul Teoretic „Axente Sever”. La prima vedere, doar unul dintre cele peste 600 de nume ale elevilor noștri. Însă este un nume care s-a evidențiat în numeroase concursuri și activități școlare și extrașcolare, îndeosebi în domeniul matematicii sau al științelor exacte. De departe însă, cele mai mari performanțe le-a obținut în domeniul geografiei.

În perioada 25-30 aprilie 2024, Ștefan Pop a reprezentat județul Sibiu la Olimpiada Națională de Geografie, găzduită de municipiul Constanța. Și a reprezentat județul Sibiu și liceul nostru cu cinste la nivelul clasei a X-a, obținând Premiul Special al Societății de Geografie din România.

Pasiunea pentru geografie a axentistului nostru, susținută și încurajată de doamna profesoară Ioana Hudea l-a adus din nou pe Ștefan Pop între laureații aceste competiții. Ștefan se află la a treia calificare consecutivă la etapa națională a olimpiadei de geografie, prima calificare fiind obținută în clasa a VIII-a. Mai mult, în urmă cu un an Ștefan a obținut mențiune la Olimpiada Națională de Geografie de la Pitești.

Îl felicităm pe Ștefan Pop pentru acest rezultat deosebit, o felicităm pe doamna profesoară Ioana Hudea pentru că i-a transmis și i-a cultivat această pasiune pentru geografie și ne exprimăm speranța că municipiul Mediaș va rămâne și în anii următori un reper fundamental al județului Sibiu pentru una dintre cele mai provocatoare științe ale Terrei.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>