8 axentiști premiați la concursul ZIRCON

La jumătatea lunii aprilie Societatea Profesorilor de Științe din Iași și Facultatea de Inginerie Chimică si Protecția Mediului ”Cristofor Simionescu” din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași au organizat a 4-a ediție a concursului ZIRCON. Acest concurs s-a adresat elevilor de gimnaziu și liceu și a presupus ca participanții să susțină probe la două dintre disciplinele fizică, chimie și biologie, demonstrându-și cunoștințele printr-o serie de 9 întrebări, notate pentru fiecare subiect.

Între cei aproape 7800 de elevi participanți din toată țara s-au aflat și 8 elevi ai Liceului Teoretic „Axente Sever”. Este vorba de Tania Grecu, Ștefan Pop, Cătălina Părău și și Iulia Sandu, toți din clasa a X-a Științele Naturii intensiv Engleză. Lor li se adaugă 3 eleve ale clasei a XI-a Științele Naturii, respectiv Natalia Tița, Veronica Pascaru și Cristina Pușcă, alături de reprezentanta clasei a IX-a Științele Naturii intensiv Engleză, Delia Chiricescu Și toți cei 8 axentiști s-au descurcat foarte bine, obținând rezultate remarcabile la concursul ZIRCON. Ne referim aici la două premii întâi, două premii II, patru premii III și 4 mențiuni.

Cea mai bună „linie de clasament” i-a aparținut Cătălinei Părău. Aceasta a obținut premiul I la biologie, premiul al II-lea la secțiunea chimie-biologie și premiul al III-lea la chimie. Colegul ei Ștefan Pop a obținut și el premiul I la biologie, premiul al III-lea la secțiunea chimie-biologie și mențiune la proba de chimie. În ceea ce o privește pe Tania Grecu, aceasta a obținut premiul al III-lea la fizică și mențiune la secțiunea fizică-biologie.

La nivelul clasei a XI-a Natalia Tița a obținut premiul al II-lea la biologie iar colegele ei Cristina Pușcă și Veronica Pascaru și-au trecut în cont câte o mențiune la proba de chimie. De asemenea tânăra speranță a științelor naturii, Delia Chiricescu a obținut premiul al III_lea la secțiunea chimie-biologie.

Îi felicităm pe axentiștii noștri și pe cadrele didactice îndrumătoare pentru aceste rezultate deosebite obținute la concursul ZIRCON. Acesta își propune să îmbunătățească abilitățile elevilor de utilizare a canalelor digitale de comunicare, să crească nivelul de încredere în mediile online și să-i familiarizeze cu structura testelor standardizate.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>