„Am fost ca voi, vă dorim să ajungeți ca noi”

Așa am putea sintetiza emoțiile zilei de 24 mai 2024 la Liceul Teoretic „Axente Sever”, emoții datorate revenirii după o jumătate de secol a adolescenților promoției 1974 pe băncile instituției noastre de învățământ. Se spune că prieteniile stabilite în anii de liceu rămân cele mai trainice și mai consistente peste timp. La 50 de ani distanță de ultimul clopoțel care a sunat pentru absolvenții anului 1974, aceștia au avut din nou ocazia să spună „prezent” la strigarea catalogului.

Pentru reprezentanții acestei generații timpul a încremenit la nivelul anului 1974, când părăseau băncile  liceului medieșean pentru a-și urma destinul Chiar dacă timpul a lăsat urme pe chipurile venerabililor absolvenţi, spiritul le-a rămas neschimbat iar reîntâlnirea le-a trezit amintiri din vremurile în care primeau note mai mici sau mai mari, făceau pozne de toate felurile sau trăiau fiorul primei iubiri.

Pentru liceenii anului 1974 a răsunat din nou Gaudeamus Igitur, apoi doamna profesoară Mirela Maior împreună cu elevii clasei a XI-a Științe Sociale le-a urat bun venit absolvenţilor și i-au condus în sala lor de clasă. Emoțiile i-au copleșit odată cu primirea călduroasă de care au avut parte din partea doamnei director Ana-Maria Agîrbiceanu și a actualilor liceeni ai clasei a XI-a.

Absolvenții promoției 1974 au ținut un moment de reculegere în amintirea colegilor și a cadrelor didactice care nu mai sunt printre noi, după care buna dispoziție și amintirile peripețiilor din liceu i-au cuprins și i-au molipsit din plin. Au plecat bucuroși de faptul că au avut ocazia să se reîntâlnească, să schimbe impresii și să constate că prieteniile din anii de liceu au dăinuit până în zilele noastre.

Îi așteptăm cu drag și anul viitor să revină la fel de optimiști și încrezători la unitatea de învățământ care i-a transformat prin educație din adolescenți în adulți.

 

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>