Clasa de Mate Info 2014 a spus din nou „prezent”

În urmă cu 10 ani o clasă de Matematică-Informatică își incheia activitatea pe băncile Liceului Teoretic „Axente Sever”. Erau veseli, optimiști, plini de speranță și gata să-și croiască viitorul. Ne referim desigur la absolvenții promoției 2014, care au fost îndrumați de nu mai puțin de 3 diriginți.

Primul lor diriginte a fost domnul profesor Horațiu Tudor, în prezent stabilit în Canada. A urmat apoi tot un cadru didactic de geografie, respectiv domnul profesor Ioan Sas, în prezent director adjunct la Colegiul SNG. Ultimul, dar nu cel din urmă, a fost domnul profesor Ioan Chindea, alături de care au absolvit în urmă cu 10 ani.

Absolvenții generației 2014 au pornit pe drumul lor în viață iar o bună parte dintre ei și-au întemeiat propriile familii. N-au uitat însă de ceea ce a fost familia Mate-Info, în care au crescut și s-au afirmat de-a lungul anilor de liceu. De aceea, vineri 24 mai 2024 a sunat din nou clopoțelul pentru liceenii anului 2014.

În acordurile nemuritorului Gaudeamus, intonat de elevii clasei a XI-a Științele Naturii, absolvenții au revenit în băncile lor, alături de domnii diriginți Ioan Sas și Ioan Chindea și de cadrele didactice care le-au predat în anii de liceu. Deși timpul a lăsat ceva urme asupra absolvenților, transformându-i din copii în adulți, totuși emoțiile au fost la fel ca în prima lor zi de liceu din clasa a IX-a.

Bucuria revederii și a amintirilor poznelor din liceu a adus și a păstrat buna dispoziție pe chipurile generației 2014, membrii acesteia rămânând copii în sufletele lor. Îi așteptăm cu drag în unitatea noastră de învățământ la fel de veseli, la fel de voioși, la fel de optimiști și în 2034, atunci când va avea loc întâlnirea de 20 de ani.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>