Podium 100% axentist la Sesiunea Națională de Comunicări Științifice la Istorie

Vineri 24 mai Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaș a găzduit Sesiunea Națională de Referate și Comunicări Științifice ale elevilor la Istorie, activitate inclusă în calendarul olimpiadelor și concursurilor județene la istorie și discipline socio-umane pe anul 2024.

Sesiunea de comunicări s-a desfășurat în sala festivă a liceului nostru, cu participarea elevilor pasionați de istorie de la unități de învățământ din Mediaș și municipiul Sibiu. La această activitate au participat doamna inspectoare Daniela Mate de la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu alături de profesori de istorie din județul nostru.

4 comunicări au fost susținute de elevii unității noastre de învățământ. Ne referim aici la David Budică și Alexandra Axente din clasa a XI-a Filologie, la David Povară din clasa a IX-a Științele Naturii și la Radu Mircea din clasa a X-a Instructor Sportiv. Nu au lipsit întrebări și polemici legate de temele abordate, iar răspunsurile autorilor lucrărilor au evidențiat originalitatea, pasiunea pentru istorie și creativitatea acestora.

David Budică și Alexandra Axente au obținut cele mai multe aprecieri ale juriului de specialitate, ei calificându-se pentru Faza Națională a Concursului de Referate și Comunicări Științifice ale elevilor la Istorie, care va avea loc la Galați în perioada 24-27 iulie. De asemenea David Povară și Radu Mircea au completat podiumul sesiunii de comunicări, clasându-se pe locul al treilea și respectiv al patrulea.

La final doamna inspector Daniela Mate le-a mulțumit participanților, deopotrivă elevi și cadre didactice, pentru buna desfășurare a Sesiunii Naționale de Referate și Comunicări Științifice la Istorie și și-a exprimat speranța că asemenea activități vor avea loc și în anii următori la liceul nostru.

Între obiectivele acestei sesiuni s-au aflat educarea capacității de comunicare și dialog, dezvoltarea gândirii critice, cultivarea expresivității și dezvoltarea spiritului de competiție și fair-play.

 

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>