Navigare
- Activități
- Activitati eco
- Admitere clasa a IX-a
- Asociatia liceului
- Bacalaureat
- Buget general
- Burse
- Concurs posturi did. auxiliar
- Concurs posturi nedidactic
- Conducerea liceului
- Contributie 3.5%
- Decizii suspendare ore
- Despre
- Documente oficiale
- ECO-SCOALA
- Galerie foto 2023
- Galerii foto
- Informare protectia datelor
- Mapa managerului scolar
- Misiunea şi viziunea
- Oferta educationala
- Personalul liceului
- Proiecte si concursuri
- Resurse materiale
- Revolutionarul ,,Axente Sever”
- Transparenta veniturilor
- Contacte
Axentistii, parte a proiectului „O zi printre studenți și facultati din Sibiu”
Ultima săptămână a lunii aprilie la Liceul Teoretic „Axente Sever” a fost aleasă ca fiind Școala Altfel, în care axentiștii au desfășurat numeroase activități extrașcolare, precum Ziua Porților Deschise, Balul Bobocilor, excursii și vizite în centre universitare. O astfel de activitate aparte a constituit-o proiectul „O zi printre studenți și facultăți din Sibiu”, în care au fost implicați elevii claselor a X-a Științe Sociale și a XI-a Matematică Informatică.
Împreună cu doamnele diriginte Mirela Maior și Gabriela Florea, liceenii medieșeni au vizitat miercuri 26 aprilie 2023 mai multe facultăți din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Este vorba de Facultatea de Litere și Arte și de Facultatea de Științe Socio-Umane aflate în același sediu pe Bulevardul Victoriei, respectiv de Facultatea de Inginerie.
Axentiștii au aflat despre programele comune ale celor două instituții de învățământ superior, despre dotările și facilitățile existente în facultăți dar și în municipiul Sibiu. De un deosebit interes s-au bucurat laboratoarele existente în cadrul Facultății de Inginerie și roboții utilizați în operațiuni complexe, alături de pompele de injectie, de laboratoarele de rezistența materialelor sau de imprimantele 3D si 4D.
Liceenii noștri au părăsit Sibiul cu speranța că într-o zi vor deveni studenți ai Universității Lucian Blaga și că le vor deveni familiare dotările laboratoarelor din cadrul facultăților sibiene. Le dorim să reușească aceste lucruri după încheierea anilor de liceu și să creeze programe proprii pentru aparatele și roboții din laboratoarele ULBS.
Prof. Schiau Constantin