Alți olimpici naționali marca LTAS

Sebastian Fetean la geografie, Ioana Blaga la limba engleză, Andreea Dragoman și Andreeas Secetă la tenis de masă … aceștia sunt elevii Liceului Teoretic „Axente Sever” care s-au calificat luna trecută pentru olimpiadele naționale ale acestor competiții. Lor li se adaugă alți doi axentiști care la sfârșitul lunii martie s-au calificat la faza națională a Olimpiadei „Meșteșuguri artistice tradiționale”.

În perioada 26-28 martie 2019, Muzeul Astra a organizat faza județeană a Olimpiadei „Meșteșuguri artistice tradiționale”, editia a 24-a. Acțiunea s-a desfășurat la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu. În cadrul competiției au participat 109 elevi din 14 localități ale județului nostru.

Participanții s-au întrecut în activități precum pictatul icoanelor pe sticlă sau lemn, țesut la război orizontal, cusut, brodat, confecționat piese de port popular, prelucrarea artistică a lemnului, mobilier pictat, pirogravură, xilogravură sau metaloplastie.

Doi dintre elevii unității noastre de învățământ s-au impus categoric la secțiunile la care au participat. Este vorba de Pintea Călin Alexandru din clasa a IX-a Matematică Informatică, acesta câștigând premiul I la categoria Mobilier pictat, și de Mija Silviu din clasa a IX-a Instructor Sportiv, câștigător al premiului I la Metaloplastie. Cei doi axentiști s-au calificat astfel la Olimpiada națională a „Meșteșugurilor artistice tradiționale”.

O performanță meritorie a reușit și un alt elev axentist la secțiunea Icoane pictate pe sticlă. Este vorba de Alexandru Chișu din clasa a X-a Matematică-Informatică, acesta obținând premiul al II-lea.

Îi felicităm pe toți axentiștii care au reprezentat și reprezintă liceul nostru cu mândrie la concursurile școlare și extrașcolare. Olimpiada națională a „Meșteșugurilor artistice tradiționale” se va desfășura în perioada 24-28 iulie 2019 la Sibiu.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>