A treia zi de Școala Altfel la LTAS

Activitățile dedicate programului ”Să știi mai multe, să fii mai bun” au continuat și miercuri 17 aprilie 2019 la nivelul Liceului Teoretic „Axente Sever”. Majoritatea acestora s-au desfășurat în afara unității nostre de învățământ.

În acest sens diriginții claselor a XI-a și directoarea liceului, Ana-Maria Agîrbiceanu, au participat la Sibiu la Campania Națională ”Informare acasă! Siguranță în lume”. Campania fost inițiată de Ministerul pentru românii de pretutindeni și a fost găzduită de Colegiul Tehnic „Independenta” Sibiu. Campania s-a adresat elevilor claselor a XI-a și a XII-a și a vizat obiective precum informarea cetăţenilor cu privire la drepturile şi responsabilităţile pe care le au în ţările în care intenţionează să muncească, să studieze şi/sau să locuiască, la accesul românilor din străinătate pe piaţa muncii, precum şi a drepturilor şi obligaţiilor care le revin cu privire la locul de muncă.

Tot la Sibiu s-au aflat și elevi ai clasei a IX-a Instructor Sportiv, împreună cu diriginta lor Florentina Luca, aceștia vizitând obiectivele turistice importante ale municipiului, alături de Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA.

Alte clase ale liceului nostru s-au aflat la Mediaș, fie în drumeție și la picnic, cum este cazul claselor a XII-a Științele Naturii și a X-a Matematică Informatică, fie la pescuit sportiv la Eleșteu, cum este cazul elevilor clasei a XII-a Instructor Sportiv. Cu siguranță după experiența în domeniul pescuitului sportiv vor reinvia poveștile … pescărești despre recorduri și performanțe ale sportivilor unității noastre de învățământ.

În aceste zile clasa a IX-a Științele Naturii intensiv Engleză s-a aflat la Cluj Napoca și a vizitat o mulțime de obiective turistice precum Grădina Botanică „Alexandru Borza” sau Salina Turda. Trei zile spectaculoase petrece și clasa a X-a Științe Sociale la o cabană din Sovata. Seria excursiilor pe 3 zile va fi încheiată de clasele a IX-a Filologie și a X-a Științele Naturii intensiv Engleză care se vor afla în județul Alba in perioada 18-20 aprilie 2019, la Albac și în imprejurimi.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>