Copiii de aur ai Mediasului la istorie sunt de la LTAS

Ultima olimpiadă județeană la care a participat unitatea noastră de învățământ înaintea pandemiei de coronavirus a fost la istorie, pe data de 7 martie 2020. La acel moment liceul nostru a obținut două clasări pe poziția a treia in ierarhia olimpiadei județene de istorie, prin Nicoleta Dîmbean și Diana Nicula. Axentiștii noștri au „recidivat” sâmbătă 12 martie 2022, la aceeași fază județeană a olimpiadei de istorie.

Podiumul la nivelul clasei a XII-a este exclusiv axentist. Iulian Mareș din clasa a XII-a Filologie, aflat la primul concurs de acest gen, a obținut cea mai bună notă din județ, respectiv 9,80. A fost urmat îndeaproape de Ioana Gîrnod, tot de la Filologie, cu 9.50, și de Diana Nicula, din clasa de Științe Sociale, cu 9,35. Este de remarcat faptul că Ioana Gîrnod și Diana Nicula își confirmă buna lor pregătire, ele aflându-se la a treia, respectiv la a doua participare la acest nivel.

Podiumul este dominat de axentiștii noștri și la nivelul clasei a XI-a. Astfel, Silvia Szakacs din clasa a XI-a Științe Sociale, s-a clasat pe a doua poziție in ierarhia județeană, cu nota 8,60, urmată pe poziția a 3-a de Izabela Szentgyorgyi, din aceiași clasă, cu nota 8.

Dacă la clasa a X-a suprapunerea unor concursuri școlare a făcut ca liceul nostru să nu aibă reprezentant la istorie în acest an, surpriza plăcută vine de la debutanți. În acest sens Iulia Gligor din clasa a IX-a Filologie s-a clasat pe locul al doilea la faza județeană.

Suntem mândri de faptul că Liceul Teoretic „Axente Sever” va avea cel puțin un reprezentant la faza națională a olimpiadei de istorie, și în același timp ne bucurăm pentru că există elevi de aur în unitatea noastră de învățământ, elevi care se pregătesc cu seriozitate și sârguință. Acest fapt ne confirmă că istoria are și va avea viitor la liceul nostru, și îi felicităm din plin pe elevii noiștri și pe cadrele didactice care i-au indrumat și îi indrumă în continuare.

Îi felicităm pe toți elevii care au participat la olimpiada județeană de istorie, pentru că nu putem să-i omitem și pe ceilalți axentiști care au obținut rezultate meritorii, deși nu s-au clasat neapărat în primele 3 locuri. Este vorba și de Alexandra Axente din clasa a IX-a Filologie, de Giulia Hălmaci și Maria Fătăcean din clasa a IX-a Științe Sociale, sau de Horia Bazga și Alexandra Spătaru din clasa a XII-a Filologie.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>