Cand spunem geografie, spunem LTAS

Geografia este o altă disciplină la care elevii Liceului Teoretic „Axente Sever” obțin constant rezultate excepționale. Această regulă care a fost valabilă ani la rând înainte de pandemie, își dovedește din plin valabilitatea și în 2022. Mai concret axentiștii noștri au obținut trei locuri întâi din 4 posibile, și un loc II la olimpiada județeană de Geografie, desfășurată sâmbătă 19 martie 2022 la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu.

Cea mai bine pregătită elevă din județ la clasa a IX-a la Geografie este Ana Giurgiu de la unitatea noastră de învățământ, elevă la Științele Naturii. Locul întâi pe județ la clasa a XI-a a fost obținut de Lucian Dicoi din clasa de Științe Sociale, iar la nivelul clasei al XII-a cel mai bun geograf din județ este Robert Cristea din clasa a XII-a Științele Naturii intensiv Engleză. Cei 3 axentiști și-au asigurat participarea la faza națională a olimpiadei de geografie, confirmând încă o dată faptul că liceul nostru este un reper important la nivel național la această disciplină de învățământ.

Buna pregătire a liceenilor noștri este confirmată și de alte poziții fruntașe. Astfel, la clasa a XI-a, locul al doilea i-a revenit tot unei axentiste, respectiv Denisa Kadar din clasa de Științe Sociale. De asemenea reprezentantul LTAS la clasa a X-a, Diegis Szekely din clasa de Matematică Informatică, s-a clasat pe poziția secundă la olimpiada județeană de geografie. La această competiție au mai participat Ana Sărășan din clasa a IX-a Științele Naturii intensiv Engleză și Raul Burcea din clasa a X-a Științe Sociale.

Nu în ultimul rând la clasa a XI-a și-a făcut loc pe podium o a treia axentistă, Paula Maria Cătinean din clasa de Științe Sociale. Deloc întâmplător, clasa a XI-a Științe Sociale din liceul nostru, cu cea mai mare densitate pe podiumul de geografie, o are ca dirigintă pe doamna profesoară Ioana Hudea.

La această competiție au mai participat Ana Sărășan din clasa a IX-a Științele Naturii intensiv Engleză și Raul Burcea din clasa a X-a Științe Sociale.

Îi felicităm pe participanți și pe cadrele didactice care le-au deschis orizontul și dragostea pentru geografie, și le dorim mult succes la etapa națională.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>